Program „Grajmy w szkole!” powstał jako wspólna propozycja środowiska muzycznego, dotycząca rozwiązania palącego problemu braku aktywności muzycznej w polskiej oświacie. W programie postulujemy otwieranie szkolnych pracowni muzycznych, w których w ramach zajęć pozalekcyjnych funkcjonują różne, również stylistycznie, zespoły instrumentalno-wokalne.

Pracownia muzyczna w Niepublicznym Zespole Szkół i Placówek „Edukacja dla Przyszłości” w Lamkowie to jedna z naszych pracowni muzyki ludowej. Opiekunem jest Aleksander Jasiukiewicz. Wow jak oni grają i śpiewają! Tradycja u nich jest bardzo ważną rzeczą! Poniżej przedstawiamy krótką relację z odwiedzin w pracowni.

Muzyka daje radość! #grajmywszkole#spiewajmy

Projekt jest finansowany ze środków Ministerstwo Kultury I Dziedzictwa Narodowego realizowany przez Instytut Muzyki i Tańca we współpracy z Polska Rada Muzyczna.

Współorganizatorzy: Narodowe Forum Muzyki, Fundacja Polskiej Rady Muzycznej, Dolnośląskie Towarzystwo Muzyczne.

#instytutmuzykiitanca#polskaradamuzyczna#wszystkogra#JMPoland

#FundacjaNOK#PSEiAM