W związku z obchodami „Dni Otwarte ECDL” w Niepublicznym Zespole Szkół i Placówek w Lamkowie koło Barczewa w woj. warmińsko-mazurskim dnia 27.03.2015 zostało zorganizowane w Laboratorium edukacyjnym egzaminy z certyfikatu e-Citizien wśród uczniów klasy VI . Uczestnikami egzaminów byli uczniowie, także nauczyciele.

Uczestnikom egzaminów powiodło się, zdali egzaminy i otrzymali  certyfikaty ECDL.

Oprócz egzaminów w szkole przeprowadzono szereg konkursów wśród klas I-V nawiązujących do ECDL jak rysowanie loga, czy stworzenie prezentacji o Ecdelu, a także pisanie na czas tekstu, wykorzystanie arkusza kalkulacyjnego.

Celem konkursów było popularyzacja programu certyfikacji ECDL Profile wśród członków stowarzyszenia, uczniów szkoły, nauczycieli, dyrekcji szkoły, a także informacja dla lokalnej społeczności miejscowości Lamkowa.

Stowarzyszenie "Wrota" i NSP Lamkowo drugi raz uczestniczyli w Dniach Otwartych ECDL będzie
to kolejny etap popularyzacji certyfikatu wśród członków stowarzyszenia, uczniów szkoły, nauczycieli, dyrekcji szkoły, a także informacja dla lokalnej społeczności miejscowości Lamkowa. Też szkoła pierwszy raz założyła Laboratorium edukacyjne ECDL.

dni ecdl15

ecdl lamkowo